Menu Sluiten

‘Je voeten in vorm, jij in vorm’

P E R S B E R I C H T   Voetklachten belemmeren sporters.

Diverse groepen sporters hebben te maken met voetklachten, variërend van traumanagels en schimmelnagels, tot eelt, blaren en likdoorns. Dat blijkt uit een enquête onder pedicures die sporters behandelen. Ongeacht het niveau waarop sporters actief zijn; voetklachten kunnen prestaties flink in de weg staan. In de voetklachten-enquête is een onderverdeling gemaakt; er is ingezoomd op tien groepen sporters, zoals voetballers, hardlopers en tennissers. De enquête wijst uit dat meer dan de helft van de sporters kampt met één of meerdere voetklachten; bij sommige sporten loopt dit zelfs op tot 80 of 90 procent. Deze klachten kunnen hinderlijk zijn en prestaties in de weg staan.

Vaak geldt dat voetklachten verergeren naarmate sporters er langer mee blijven doorlopen.

 

provoet-poster-voetbal (1)provoet-poster-tennis

 

Klachten

Onder voetballers, hardlopers en (kick)boksers zijn traumanagels (beschadigde teennagels) de klacht die het meest wordt gesignaleerd. Bij tennissers, golfers en volleyballers staat eelt bovenaan de lijst. Wandelaars kampen het vaakst met blaren; een kwaal die ook bij hardlopers hoog scoort. Ruim driekwart van de pedicures ziet sportschoolbezoekers last hebben van schimmelnagels. Andere klachten die sporters ondervinden zijn onder meer likdoorns, kloven, kapotte huid en wratten.

Oorzaken

Gevaren van de sport zelf spelen, met uitzondering van (kick)boksen, een ondergeschikte rol wat betreft de herleidbare oorzaken die pedicures vaststellen bij sporters. Bij sommige sporten speelt slecht onderhoud van sportterreinen of -velden een rol, maar de meest frequente oorzaken van voetklachten zijn intensieve of langdurige belasting, verkeerd schoeisel en onvoldoende verzorging van voeten en teennagels. Juist op dat vlak ligt de meerwaarde van de pedicure.

Campagne

Wij van PodoComfort spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van voeten en behandelen van klachten; ook preventief. Zo geven we persoonlijk advies over aanschaf van juist schoeisel en voetverzorging. Niet alle sporters zijn bijvoorbeeld even bekend met de voordelen van een pedicurebehandeling.
“>Haarlem.

Je bent op de VRIJE VOETINLOOP  van harte welkom!