Menu Sluiten

Vergoedingen

Podologie vergoeding

Podologie is een zeer doeltreffende therapie gebleken. Daarom hebben een aanzienlijk aantal zorgverzekeraars producten en/of diensten van bij Stichting LOOP geregistreerde Registerpodologen (zoals PodoComfort) in hun vergoedingenpakket opgenomen. 

Op de website van uw verzekeraar of Stichting LOOP kunt u bekijken voor welke vergoedingen u in aanmerking komt. Let op: sommige verzekeraars vragen wel een verwijzing om voor vergoeding in aanmerking te komen. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. 

Bericht voor verzekerden bij het VGZ 

Wellicht heeft u in uw verzekeringspolis van VGZ (en labels) voor 2020 gelezen dat de therapie- en steunzolen zoals u die in voorgaande jaren via PodoComfort heeft ontvangen, niet langer worden vergoed. Deze informatie is echter onjuist.  Ook voor 2020 zullen de therapie- en steunzolen geleverd door Registerpodologen aangesloten bij de Stichting Loop worden vergoed onder dezelfde voorwaarden als dat in 2019 het geval was.

 

Pedicure vergoeding

Diabetes- en reumapatiënten kunnen in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van hun zorgverzekeraar. De pedicure is aangesloten bij Procert en ProVoet (landelijke brancheorganisatie) en heeft de aantekeningen diabetische en reumatische voet.

Diabetespatiënten met zorgprofiel 0 of 1 komen bij een aantal verzekeraars in aanmerking voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Voor alle vergoedingen kunt u de zorgwijzer.nl/vergoeding/pedicure raadplegen.