Menu Sluiten

Weten hoe je moet veteren

Op het ‘Multidisciplinair Voetcongres Sport’ van vrijdag 22 maart jl, maakte ik weer kennis met veel interessante informatie van sprekers op het gebied van sportvoeten in werkelijk de breedste zin van het woord.

Joop Cremers, mijn (oude) docent Sportpodologie en eigenaar van Shoefit gaf samen met Jos Gerner een interessante lezing over ‘Schoenen en hun Sport’. In snel tempo passeerden verschillende ‘eyeopeners’ de revue. Tevens verzorgde Joop een info met bruikbare tips over ‘De techniek van het Veterstrikken’.

Een goede sluiting van de schoen is medebepalend voor de pasvorm en kan voetklachten voorkómen. Er zijn verschillende vetertechnieken mogelijk die specifiek aansluiten bij het doel van de schoen of om pijnlijke plekken te ontlasten. Denk daarbij aan de wreef of het buigpunt van de voet. Ook de steun is van belang. Een goede omsluiting van de hiel en de schacht om de voet is noodzakelijk om bijvoorbeeld ‘slippen’ te voorkomen.

Er zijn vele vetertechnieken die het comfort en het loopgedrag kunnen beïnvloeden. In een negental filmpjes worden de verschillende striktechnieken uitgelegd. Zie deze handige link: www.shoefit.nl/veterstriktechnieken

Dank je Joop voor deze handige link!