Menu Sluiten

Stap over je schimmelschaamte heen!

Schimmelschaamte

Loop je ook altijd het liefst in gesloten schoenen, ook als het hartje zomer is?

Steek je je voeten het liefst in het zand als je op het strand ligt?

Zijn je nagels te dik om te knippen of brokkelen ze bij de eerste poging al af?

Schimmelinfectie van de voethuid (zwemmerseczeem) is gelukkig meestal goed en snel te behandelen met een speciale crème die bij de apotheek of de drogist te koop is.

Een schimmel- of kalknagel is daarentegen een stuk hardnekkiger te bestrijden. Ernstig aangetaste nagels, waarbij de gehele nagelplaat is aangedaan en er geen nagelgroei meer is, laten met lokale behandelingen als tincturen nauwelijks verbetering zien. Velen hebben daardoor de hoop op genezing al lang opgegeven.

De enige oplossing die bewezen werkt is een medicatie die alleen door de huisarts wordt voorgeschreven. Helaas kan deze kuur veel nadelige bijwerkingen hebben en daarom wordt hij niet altijd door de arts voorgeschreven. Daarnaast bestaat er kans op herbesmetting, zeker als de oorzaak niet goed wordt aangepakt of de therapie niet adequaat wordt gevolgd.

Het is dus beter schimmel te voorkomen!

De pedicure kan hier uitgebreide informatie over aanbieden.

Tijdens de behandeling zal ze de nagelplaat behandelen door zoveel mogelijk geïnfecteerde nageldelen te verwijderen met een speciale frees. De nagel wordt dunner, krijgt hierdoor een beter aanzien en eventuele drukklachten zullen verminderen.

Daarnaast hanteert PodoComfort sinds kort een nieuw nagelreparatiesysteem om chronische beschadigde schimmelnagels een fraai uiterlijk te geven dat niet van een natuurlijke nagelplaat te onderscheiden is.

Het tweedelige concept bestaat uit een pedicurebehandeling en een reparatiemodule die de aangetaste nagelplaat opvult, egaliseert en bedekt.

Veel cliënten hoeven nu eindelijk hun voeten niet meer onder stoelen of banken te steken!