Goede diagnose met echoscopie
De Registerpodoloog trekt ruim de tijd uit om tot een zo compleet mogelijk beeld van uw klachten te komen. Na de anamnese volgt een uitgebreid onderzoek. Naast de onderzoeksmethoden zoals functie- en houdingsonderzoek of gangbeeldanalyse, worden ook instrumenten ingezet als een blauwdrukraam of een voetspiegel. Tegenwoordig worden er steeds vaker geavanceerde beeldvormende technieken toegepast. Denk aan een digitale voetscanner of een elektronisch drukmeetsysteem om tot een goede diagnose te komen.
Echter, soms heeft de podoloog meer nodig, het belang van samenwerking staat dan voorop.
Sommige aandoeningen – zoals beginnende reuma of de oorzaak van hielpijn – zijn lastig (ook niet met röntgenfoto’s of scans) klinisch te herkennen. Echografie als diagnostisch middel maakt tijdig ingrijpen in de eerste lijn dan mogelijk. Zo voorkomt men vaak ernstigere klachten en reduceert daarmee zorgkosten.
De geluidsgolven van de echoapparatuur worden omgezet in beelden die op de monitor voor de echografist leesbaar zijn. Deze geven een indruk van de verschillende structuren in uw lichaam. Denkt u hierbij aan spieren, pezen, kapsels en zenuwen. Voor de voet- en enkeldiagnostiek kunnen deze beelden tal van informatie opleveren. Het onderzoek is pijnloos en u kunt meekijken op het beeldscherm. Voordeel hierbij is ook dat u meestal vrij snel een afspraak kan maken.
Het is van belang een goed opgeleide en ervaren echografist te zoeken.
Een juiste interpretatie van de beelden vereist een langdurige ervaring.
Voor aanvullend echoscopisch onderzoek verwijs ik u daarom met vertrouwen naar Marcel Spruijt: http://www.blessure-in-beeld.nl
De onderzoeksresultaten worden altijd snel teruggekoppeld, een samenwerking die leidt tot een passende oplossing van uw hulpvraag.