Menu Sluiten

Herzog Medical Kousen

Herzog Medical

Als Registerpodoloog behandel ik vaak sporters en wandelaars met hielpijn, achillespeesproblemen en scheenbeenklachten.  Regelmatig beveel ik Herzog Compressie kousen aan die door hun specifieke maakwijze optimaal inzetbaar zijn voor deze klachten. Door het afnemende drukverloop vanaf de enkel tot de knie wordt de bloedafvoer (en daarmee afvalstoffen) gestimuleerd en door de stevige ondersteuning van de onderbeenspieren worden blessures voorkomen.

Ook bij spataderen, ter voorkoming van vochtophoping en bij kuitkrampen  zijn deze kousen bewezen effectief!

Herzog Sportcompressiekousen dienen ter behandeling en preventie van kuitkwetsuren ten gevolge van sportactiviteit.

De kousen bieden een compressiewaarde van 28-32 mm Hg bij de enkel, analoog drukklasse 2. De afnemende drukgradiënt ondersteunt de bloedcirculatie en de veneuze terugvloed richting het hart. Hierdoor vindt een optimale afvoer van melkzuur en koolzuurgas plaats. Herzog Sportcompressiekousen hebben door hun ondersteunende werking een preventieve werking op het ontstaan van blessures aan spieren en pezen van het onderbeen. Herzog Sportcompressiekousen zijn gebreid met huidvriendelijke microvezels, waardoor een optimale warmte-uitwisseling van de huid wordt bereikt.

De Sport Compressiekousen worden bij PodoComfort op maat aangemeten, zodat de druk perfect is afgestemd op de individuele beenvorm.

 

 

 

 

 

 

http://www.herzogmedical.com